Over SEPS

Sinds 2003 bestaat de Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars, ook wel afgekort tot de Stichting EPS of SEPS. De stichting heeft tot doel efficiency voordelen te behalen voor schadeverzekeraars op gebieden waar de concurrentiële verhoudingen tussen de verschillende maatschappijen niet wordt beïnvloed.

Clearinghuis Regresschades
Over EPSDe eerste activiteit vormde de oprichting en operationalisering van het Clearinghuis Regresschades. Het Clearinghuis functioneert niet alleen ten behoeve van schadeverzekeraars, maar ondersteunt ook de communicatie tussen schadeverzekeraars, gevolmachtigden, rechtsbijstandverzekeraars en claimsservices.

Roy-data
Een tweede activiteit is een royementsverklaringen database, Roy-data genaamd. Deze activiteit is operationeel sinds 1 september 2007

Mobielschademelden 
Mobielschademelden is het initiatief van de Stichting EPS waarmee met name tweezijdige schades via mobiel internet kunnen worden aangemeld.

Essentie van het concept is dat op één smartphone de melding wordt aangemaakt. De wederpartij ontvangt een sms met daarin een samenvatting van de melding en ondertekent deze melding door de ontvangen sms-code te verstrekken aan de melder. Ook éénzijdige meldingen worden ondersteund. 

Mobielschademelden is sinds oktober 2011 operationeel.

 

Top