Automobilist miljoenste schade van 2012 in het zonnetje gezet

Naar agenda
3/8/2012 Mobielschademelden

Efficiëntie en klantvriendelijkheid zijn erg bepalend voor de tevredenheid van de consumenten over de afhandeling van hun autoschade. Doorgaans lukt het verzekeraars om, samen met hun partners, blikschaden binnen 14 dagen af te handelen.

play video

En dat terwijl er dagelijks meer dan 5.000 schadegevallen ontstaan. Goede reden om van de miljoenste schade een geluk bij een ongeluk te maken voor de verzekerde. Fred Zwart uit Velsen was vandaag de 'gelukkige': hij kreeg uit handen van Verbondsdirecteur Richard Weurding een witte cabriolet als leenauto.

Nederlanders zijn een mobiel volk. Met ruim zeven miljoen auto's en nog eens bijna twee miljoen voertuigen als vrachtwagens, bedrijfswagens en landbouwvoertuigen is het vaak er druk op de Nederlandse wegen. Hoewel de meeste autoritten goed gaan, krijgen autoverzekeraars jaarlijks toch zo'n twee miljoen schaden te verwerken. Dat zijn er ruim 5.000 per dag. In totaal keren deze verzekeraars zo'n 3,5 miljard euro aan claims uit. Ondanks deze duizelingwekkende aantallen, zijn de meeste autoschaden binnen 14 dagen afgehandeld.

Dat doen verzekeraars niet alleen: bergers, schade experts, schadeherstelbedrijven en de overheidwerken uitstekend samen. Maar de verzekerde zelf speelt ook een heel belangrijke rol. Hoe sneller en vollediger de schademelding wordt ontvangen, hoe eerder de verzekeraar de schade kan afwikkelen.

De voVER-mobielschademelden -02-03rig jaar geïntroduceerde app 'Mobielschademelden', die het papieren formulier kan vervangen, helpt daarbij. De verwerking van gegevens en afhandeling van schade gaat niet alleen sneller via de app, de verzamelde gegevens leveren op termijn ook informatie op over knelpunten in het Nederlandse wegennetwerk. Daarmee kan de overheid aan de slag in het kader van verkeersveiligheid. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Maar de miljoenste schade is ook het moment waarop het Verbond van Verzekeraars verzekerden wil wijzen op de rol die zij zelf kunnen spelen bij het versnellen van de schadeafhandeling. Daarom zette algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars de heer Zwart uit Velsen in het zonnetje. Hij claimde afgelopen week namelijk de miljoenste autoschade bij de Nederlandse verzekeraars. Terwijl zijn auto wordt hersteld, mag Fred Zwart rondrijden in een witte cabriolet.

Naast de sleutels van deze auto overhandigde Richard Weurding hem het nieuwe Europees Schadeformulier, met daarop de QR-code die linkt naar de app mobielschademelden.

Meer nieuws

Top