Europees Schadeformulier blijft voor mensen zonder internet

Naar agenda
13/11/2013 Mobielschademelden

Mensen die niet beschikken over een smartphone en thuis niet over internet beschikken, kunnen ook in de toekomst gebruik blijven maken van een papieren schadeformulier als ze betrokken zijn bij een verkeersongeval.

Saf -sq -300"Al is er nog maar één persoon in ons land die daar niet over beschikt, dan nog zullen we die mogelijkheid bieden",  zegt Rudi Buis van het Verbond van Verzekeraars.

"Wij kunnen niet van verzekerden eisen dat ze over digitale apparatuur beschikken, maar de tendens is natuurlijk wel dat op termijn iedereen het heeft. Het kan vijf, tien of vijftien jaar duren, maar het is een onomkeerbaar proces. De verdergaande technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat de applicatie die wij vanaf volgend jaar beschikbaar hebben, zich misschien ook sneller moet vernieuwen dan wij nu denken",  meent Buis.

Het Verbond van Verzekeraars, politie en verkeerskundig bureau Via.nl meldden gisteren dat volgend jaar een app verschijnt waarop verkeersschades digitaal gemeld kunnen worden. "We streven als initiatiefnemers op termijn naar een honderd procent digitale schademelding, maar met name ouderen hoeven niet ongerust te zijn, want het Europees Schadeformulier blijft daarnaast gewoon bestaan", aldus de woordvoerder.

Bron: De Telegraaf

Meer nieuws

Top