Inzagerecht Formulier

Het Roy-data systeem slaat het aantal schadevrije jaren (royementsgegevens) op van personen en bedrijven die motorrijtuigen hebben verzekerd en vervolgens een verzekering hebben opgezegd (royeren). Het gaat hier derhalve om de verzekeringnemer (persoon of bedrijf) en niet om de regelmatige bestuurder. Deze gegevens worden beschouwd als persoonsgegevens. Op grond daarvan hebben geregistreerde personen en rechtspersonen (zgn betrokkenen) het recht op inzage in de geregistreerde gegevens.

Het verstrekken van gegevens aan betrokkenen is overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) aan regels gebonden. Het doel van deze regels is het beschermen van de belangen van zowel de betrokkene (gegevens mogen niet in onbevoegde handen vallen) als van de registrerende instanties (het recht sommige gegevens onder omstandigheden niet te verstrekken).

Het verzoek tot inzage dient te worden gedaan middels het onderstaande formulier. De gevraagde gegevens zijn noodzakelijk om uw aanvraag correct te kunnen behandelen. De gegevens worden nergens anders voor gebruikt.

De Privacy Verklaring Roy-data kunt u HIER vinden.

Let op! Schadevrije jaren worden in Roy-data gezet nadat uw verzekering is beëindigd (royement), bijvoorbeeld als u overstapt naar een andere verzekeraar. Wilt u uw schadevrije jaren weten terwijl uw verzekering nog loopt, dan dient u contact op te nemen met uw huidige verzekeraar.

Indien u uw schadevrije jaren voor uw brom- of snorfiets wilt weten neemt u dan contact op met de royerende verzekeraar. Deze gegevens zijn namelijk niet zichtbaar in het Roy-Data systeem.

Let op! Schadevrije jaren van bestuurders van leaseauto's worden vooralsnog zeer beperkt in Roy-data geregistreerd. Zie de FAQ voor meer informatie.

U ontvangt zo snel mogelijk per e-mail de gevraagde informatie. Het kan zijn dat uw schadevrije jaren nog niet in Roy-data zijn geregistreerd omdat deze nog niet zijn aangeleverd. Wij blijven daarom 28 dagen lang voor u Roy-data bevragen. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de door u van de Stichting EPS ontvangen informatie. 

Om privacyredenen zijn wij verplicht te controleren of u als aanvrager daadwerkelijk deze persoon bent. Daarom dient u altijd een duidelijk leesbare scan van uw legitimatiebewijs mee te zenden. Dit mag ook een duidelijk leesbare foto zijn. Wij verzoeken u om het bsn-nummer en pasfoto onleesbaar te maken.

Indien u vindt dat de gegevens niet juist zijn weergegeven in het Roy-Data systeem dan dient u de laatste registrerende instantie (verzekeraar) te benaderen.

Heeft u vragen betreffende het inzagerecht neemt u dan contact op met de helpdesk Roy-data. Dit kan via  e-mail of per telefoon:088-778 11 22. 

Het inzagerecht is geen royementsverklaring. Indien uw nieuwe (buitenlandse) verzekeraar een dergelijke verklaring wenst, kunt u deze zelf aanvragen bij de oude verzekeraar.

Per 1 januari 2014 krijgen verzekerden jaarlijks een opgave van het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Consumenten ontvangen dit overzicht bij de jaarlijkse nota, op het polisblad of bij het bewijs van premiebetaling.

Top