Stichting Eps Particulier

Diensten

Clearinghuis Regresschades
De eerste activiteit vormde de oprichting en operationalisering van het Clearinghuis Regresschades in 2003. Het Clearinghuis functioneert niet alleen ten behoeve van schadeverzekeraars, maar ondersteunt ook de communicatie tussen schadeverzekeraars, gevolmachtigden, rechtsbijstandverzekeraars en claimsservices.

Clearinghuis Licht Letsel
Het Clearinghuis Regres kan sinds het voorjaar van 2020 ook gebruikt worden om letselschades tussen Rechtsbijstandsverzekeraars en WA-verzekeraars af te wikkelen, binnen de afspraken die zijn gemaakt in de Procesgang Licht Letsel

Directe Schadeafhandeling
In juli 2021 starten verzekeraars met het afhandelen van de materiële schade aan particuliere personenauto’s van hun eigen WA-verzekerde klanten. Het gaat om klanten waarbij de schade is veroorzaakt door een ander motorvoertuig, waarvan die bestuurder aansprakelijk is. Hierdoor kan deze vorm van schade straks sneller en eenvoudiger worden afgehandeld.

Roy-data
Een andere activiteit is een royementsverklaringen database, Roy-data genaamd. Deze activiteit is operationeel sinds 1 september 2007

Mobielschademelden
Mobielschademelden is het initiatief van de Stichting EPS waarmee met name tweezijdige schades via mobiel internet kunnen worden aangemeld.

Essentie van het concept is dat op één smartphone de melding wordt aangemaakt. De wederpartij ontvangt een sms met daarin een samenvatting van de melding en ondertekent deze melding door de ontvangen sms-code te verstrekken aan de melder. Ook éénzijdige meldingen worden ondersteund.